Tijdens het groothuisbezoek met jonge ouders werd de vraag gesteld naar een gesprekskring over het opvoeden van jonge kinderen. Opvoeden is misschien wel een van de moeilijkste dingen die ouders te doen krijgen. Voor gelovig opvoeden is dit niet anders. De vragen van kinderen, maar ook hun gedrag – want lang niet alle kinderen stellen vragen – hun behoefte aan oriëntatie in deze wereld en hun vol vertrouwen open staan, hun moed om te leven en hun frisse kijk op de dingen stimuleren ook ouders tot nadenken hoe hier mee om te gaan. Zo oefenen we – kinderen en ouders – in het gestalte geven aan de dagelijkse omgang met elkaar onder het voorteken van hoop en vertrouwen op God.

Plaats : Marcuskerk
Datum : worden in wijkberichten en KidS bekend gemaakt
Tijd : zondag na de viering
Informatie : ds. Hans Koops

De 30+ kring komt maandelijks bij elkaar op vrijdagavond. Na start met koffie en thee en bijkletsen, praten we met elkaar verder over een boek of thema, of hebben we een avond met elkaar in de stijl van Taizé. We leggen onze focus komend jaar op het bespreken van Bijbelteksten, bijvoorbeeld aan de hand van ‘Lectio Divina’, maar ook andere werkvormen en bv actuele thema’s in relatie tot geloof zullen aan de orde komen. Afwisselend bereiden de kringleden de avond voor.

Heb je belangstelling om mee te doen, neem dan contact met ons op!

Plaats : in overleg
Datum : in overleg
Tijd : 20:00 uur
Informatie : Dianne Teunissen

Dit seizoen lezen we verder in het Bijbelboek Handelingen van de apostelen.

PaulusOnze werkwijze? We lezen het hoofdstuk met elkaar en bespreken dit vervolgens. Nu is er over Paulus veel geschreven, maar hij is in de loop van de eeuwen ook veel geschilderd. Daarom zullen we ook enkele “plaatjes” van de apostel bekijken. Immers ook dit is een manier van bijbeluitleg.

De groep, die al enkele jaren bestaat, wisselt nogal eens van samenstelling. Momenteel is er een kleine Gideonsbende die de kern vormt, maar we willen de groep graag met enkele deelnemers uitbreiden. Iets voor u? Weet in elk geval dat u van harte welkom bent. Wij begroeten u graag.

.

Plaats : predikantenkamer Marcuskerk
Datum : eens per maand op maandagmiddag
Tijd : 14.30 uur
Informatie : ds. Hans Koops

Met ruim 35 gemeenteleden hebben we op van oktober 2010 tot oktober 2014 de hele bijbel gelezen.

De bijbel behoort tot de belangrijkste boeken van de wereldliteratuur en heeft het denken, handelen en dromen van miljoenen mensen beïnvloed. Ook vandaag nog heeft de Bijbel voor veel mensen een grote waarde.
Maar wordt de Bijbel eigenlijk nog wel gelezen?
Speciaal hiervoor is door Groningse collega’s een leesrooster gemaakt, eventueel met toelichting.

Gehele leesrooster

Iedere twee weken komen we op donderdagmiddag bij elkaar in de grote Marcuszaal van het Marcuscentrum. We beginnen om 14.30 uur en sluiten de middag om ongeveer 16.30 uur af. Twee keer per jaar gaan we samen een dag uit.
Ook als u nog geen lid bent, bent u van harte welkom.
Wie behoefte heeft aan vervoer kan contact opnemen met Cor van Rijswijk, tel.: 288 85 97.

Bent u al wat ouder en wilt u graag eens contact leggen met andere leeftijdsgenoten? Of bent u geïnteresseerd in een goede meditatie en een fijne spreker of spreekster die boeiend een actueel onderwerp belicht? Kom dan eens kennismaken met onze ouderensoos.

Plaats : grote Marcuszaal
Datum : Iedere twee weken op donderdagmiddag
Tijd : 14.30 uur
Bijdrage : € 1,50 uur