Dit artikel verscheen in juni 2014 in Kerk in de Stad

diakenen Jeroen en Emmy

diakenen Jeroen ’t Hart en Emmy Sieg

Soms zou je als diaken wel overal tegelijkertijd willen zijn, maar dat kan eenvoudigweg niet. Met z’n allen doen we wat we kunnen, en wat we kunnen, dat doen we zo goed mogelijk.

Er is veel aan de hand in onze samenleving, ook omdat de overheid zich steeds verder terugtrekt in het zorgen voor mensen die juist zorg nodig hebben. Wij, diakenen, weten ons in het ambt gesteund door betrokken gemeenteleden die telkens weer gehoor geven aan onze oproep tot diaconaal handelen.

In de veertigdagentijd was er weer aandacht voor verschillende diaconale projecten: de kaarsengroet aan gemeenteleden die aan huis zijn gebonden; de veertigdagencampagne van Kerk in Actie met elke week een goed doel waarvoor gespaard kon worden met de spaardoosjes en bovendien nog een extra collecte voor de vluchtelingen in Zuid Soedan; de paasgroetenactie, eveneens van Kerk in Actie waarvoor we kaarten schreven aan gevangenen.

(meer…)

DSC_8598U heeft hem in de bus gekregen, de brief over de Kerkbalans met daarbij de strip ‘Marc & Usker K. en de verdwenen taartpunt’.

De organisatie van de actie Kerkbalans heeft dit jaar voor het eerst een wedstrijd uitgeschreven voor de mooiste en beste folder. Uit bijna 100 inzendingen uit het hele land is onze folder als winnaar gekozen!
[lees de folder]
(meer…)

Hieronder zijn links opgenomen waar bekendheid is gegeven aan de folderwedstrijd Kerkbalans 2016:

Kerkbalans.nl
Protestantse Gemeente Utrecht