De ochtenddienst

1 mei 2014 | gepost sindoor Nienke de Goeijen in Ochtenddienst

Iedere zondag komt de gemeente bijeen voor een dienst rond woord en gebed. Bij de ochtenddiensten in de Marcuskerk is er voor kinderen van 0 t/m 3 jaar wekelijks crèche (samen met de Evangelische Gemeente, die dan ook een viering heeft) en voor basisschoolkinderen is er wekelijks kindernevendienst.
Op de eerste zondag van de maand (behalve in de zomer) is er tienerdienst.

Regelmatig vieren we het Heilig Avondmaal en is er gelegenheid tot dopen. Voor aanmelding voor het dopen kunt u contact opnemen met  de wijkpredikant.
In onze gemeente nodigen we aan het Heilig Avondmaal “iedereen die Jezus Christus wil liefhebben”. Dat wil zeggen: wie uit een ander kerkgenootschap komt, mag zich uitgenodigd weten, maar ook voor kinderen geldt de nodiging. De kinderen en de volwassenen vieren gelijkwaardig tegenover God zijn nabijheid.
In de hal van de kerk wordt u welkom geheten door enkele gemeenteleden. Zij maken u zo nodig wegwijs. In de hal van de kerk vindt u liturgieboekjes en liedboeken. Eventuele andere liedbundels en informatie liggen zo nodig klaar.
Op de tafel in de hal staat een bakje met voorbedenkaartjes. Iedereen die wil kan hierop voorbeden noteren, zodat deze in de dienst gebeden kunnen worden.
Eén keer per maand kunt u meedoen aan de schrijfactie voor Amnesty International en aan een Fair Trade verkoop door de tieners.
Na afloop van de dienst is er mogelijkheid om samen koffie te drinken.
De dienst is rechtstreeks of achteraf te beluisteren via internet

Datum Naam/soort vieringPredikantOrganist / Muzikale medewerking Nevendiensten

ds J.S. KoopsBob van der Linde
Marcuscantorij
Kindernevendienst

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Responses are currently closed, but you can trackback.