Vespers in Zuid Oost

15 oktober 2017 | gepost door Anne-Marie Rutgers in Home | Vesper | Vieringen - (0 Comments)

Zondag 29 oktober is er om 17.00 uur een vesper in de Nicolaikerk. Voorganger is ds. Ruth Peetoom. Berry van Berkum bespeelt het orgel en medewerking wordt verleend door leden van de Vespercantorij o.l.v. Ko Zwanenburg
De lezing is Joël 3. De Psalm van deze zondag is Psalm 46.

Het thema is: Reformatie. De Geest over alle mensen.

Wij zingen tijdens de vesper liederen uit de begintijd van de Reformatie o.a. het bekende Lutherlied Ein feste Burg ist unser Gott. De cantorij zingt ein Deutsches Magnificat, tevens uit de begintijd van de Reformatie. Daarnaast zal er koormuziek van Michael Praetorius (1571 -1621) en Johann Walter (1496 – 1570) ten gehore worden gebracht.

Vele leden en evenzovele godsbeelden. Dat kan met motto voor deze avond zijn. De laatste jaren is door psychologen regelmatig onderzoek naar godsbeelden gedaan. Geloof in God én gebrek aan geloof in God zijn een product van onze persoonlijke geschiedenis. In elke ontwikkeling die we doormaken wordt het godsbeeld opnieuw bewerkt. Tijdens deze avond zullen we de psychologische laag van godsbeelden verkennen. Eerst wordt een introductie gegeven aan de hand van voorbeelden. Na de pauze is er ruimte om elkaars godsbeelden te verkennen en met elkaar te delen. Inleider van de avond is Arthur Hegger.

7 november, Marcuskerk Aanvang: 20.00 uur

Het najaarsprogramma staat in het teken van kennismaken. Rond het thema ‘Vele leden, één lichaam‘ willen we als leden van Marcus- en Nicolaiwijk elkaar ontmoeten en leren kennen tijdens de verschillende activiteiten.

Het programma is hier te downloaden.

Het eetcafé is op de derde donderdag van de maand voorlopig dicht. Wij zijn er nog niet in geslaagd om voor deze dag koks te vinden.
Mocht u altijd al 1x in de maand met anderen hebben willen koken voor een groep tevreden eters, neem dan contact op (2745036 of 06-10795955).
Aanmelden kunt u per mail of telefoonnummer 030-2745036.

singing-kids-300x239
Alle kinderen vanaf 4 jaar zijn van harte welkom om mee te doen.
De komende zanghalfuurtjes zijn op:
– zondag 1 oktober
– zondag 22 oktober
– zondag 19 november
steeds na de dienst.

Elke eerste donderdag van de maand is het eetcafé Marcus geopend.

Veel mensen eten nu alleen en dat wordt vaak als ongezellig ervaren. Ook is het wel eens fijn als je niet zelf hoeft te koken, maar er voor jou gekookt wordt. Kortom, een mooie gelegenheid om in gezellige sfeer samen met anderen te eten.`
De prijs kan geen belemmering zijn: voor 5 euro ontvangt u een heerlijk 3-gangenmenu.
De doelgroep wordt gevormd door (kwetsbare) ouderen en alleengaanden.

Er wordt gewerkt met een wachtlijst in geval het aantal aanmeldingen de 25 overschrijdt.
Aanmelden kunt u per mail of telefoonnummer 030-2745036.