Vespers in Zuid Oost

23 oktober 2017 | gepost door Anne-Marie Rutgers in Home | Vesper | Vieringen - (0 Comments)

Zondag 29 oktober is er om 17.00 uur een vesper in de Nicolaikerk. Voorganger is ds. Ruth Peetoom. Berry van Berkum bespeelt het orgel en medewerking wordt verleend door leden van de Vespercantorij o.l.v. Ko Zwanenburg
De lezing is Joël 3. De Psalm van deze zondag is Psalm 46.

Het thema is: Reformatie. De Geest over alle mensen.

Wij zingen tijdens de vesper liederen uit de begintijd van de Reformatie o.a. het bekende Lutherlied Ein feste Burg ist unser Gott. De cantorij zingt ein Deutsches Magnificat, tevens uit de begintijd van de Reformatie. Daarnaast zal er koormuziek van Michael Praetorius (1571 -1621) en Johann Walter (1496 – 1570) ten gehore worden gebracht.

Vele leden en evenzovele godsbeelden. Dat kan met motto voor deze avond zijn. De laatste jaren is door psychologen regelmatig onderzoek naar godsbeelden gedaan. Geloof in God én gebrek aan geloof in God zijn een product van onze persoonlijke geschiedenis. In elke ontwikkeling die we doormaken wordt het godsbeeld opnieuw bewerkt. Tijdens deze avond zullen we de psychologische laag van godsbeelden verkennen. Eerst wordt een introductie gegeven aan de hand van voorbeelden. Na de pauze is er ruimte om elkaars godsbeelden te verkennen en met elkaar te delen. Inleider van de avond is Arthur Hegger.
7 november, Marcuskerk Aanvang: 20.00 uur

Op verzoek van velen staan we stil bij het hart van het Gemeente-zijn: de liturgie. Er gebeuren op zondagmorgen allerlei dingen, die omgeven zijn met schroom, en een geladen betekenis doen vermoeden. Maar waarom doen we
wat we doen? Kan er een tipje van de sluier worden opgelicht, zonder dat het gehele ‘geheim’ wordt weggeven?
Thema van deze avond is De maaltijd van de Heer.
Dinsdag 21 november ,Locatie: Marcuskerk, aanvang 20:00 uur

Adams æbler (Adams appels) is een modern religieuze fabel over geloof en de strijd tussen goed en kwaad. Adam (Ulrich Thomsen), een neonazi, krijgt een taakstraf van 12 weken en wordt naar de priester Ivan (Mads Mikkelsen)
gestuurd. Adam krijgt de opdracht een appeltaart te bakken met de appels van de boom voor de kerk. De heel verschillende personages zijn tot elkaar veroordeeld. Of is er toch een gemene deler?
Voor iedereen die wil is er voorafgaand aan de film de mogelijkheid samen te eten en zo elkaar te ontmoeten en te spreken. De maaltijd start om 19.00 uur.
Wilt u mee-eten dan graag opgave vooraf (Anne-Marie Rutgers) zodat we er voor kunnen zorgen dat er voldoende op tafel staat.
Dinsdag 28 november Locatie: Nicolaikerk – Tuinzaal Aanvang film: 20.00 uur (maaltijd 19.00 uur)

Het najaarsprogramma staat in het teken van kennismaken. Rond het thema ‘Vele leden, één lichaam‘ willen we als leden van Marcus- en Nicolaiwijk elkaar ontmoeten en leren kennen tijdens de verschillende activiteiten.

Het programma is hier te downloaden.

Het eetcafé is op de derde donderdag van de maand voorlopig dicht. Wij zijn er nog niet in geslaagd om voor deze dag koks te vinden.
Mocht u altijd al 1x in de maand met anderen hebben willen koken voor een groep tevreden eters, neem dan contact op (2745036 of 06-10795955).
Aanmelden kunt u per mail of telefoonnummer 030-2745036.

singing-kids-300x239
Alle kinderen vanaf 4 jaar zijn van harte welkom om mee te doen.
De komende zanghalfuurtjes zijn op:
– zondag 19 november
steeds na de dienst.

Elke eerste donderdag van de maand is het eetcafé Marcus geopend.

Veel mensen eten nu alleen en dat wordt vaak als ongezellig ervaren. Ook is het wel eens fijn als je niet zelf hoeft te koken, maar er voor jou gekookt wordt. Kortom, een mooie gelegenheid om in gezellige sfeer samen met anderen te eten.`
De prijs kan geen belemmering zijn: voor 5 euro ontvangt u een heerlijk 3-gangenmenu.
De doelgroep wordt gevormd door (kwetsbare) ouderen en alleengaanden.

Er wordt gewerkt met een wachtlijst in geval het aantal aanmeldingen de 25 overschrijdt.
Aanmelden kunt u per mail of telefoonnummer 030-2745036.