De zomerorgelconcerten in de Nicolaïkerk zijn op zaterdag 5 augustus gestart.
Ko Zwanenburg opende de serie, op 12 augustus gevolgd door Lourens de Man van de Janskerk (winnaar van het Martni Orgelconcours 2017).
We vervolgen op 19 augustus met Toon Hagen van de Grote Kerk van Zwolle, op 26 augustus Berry van Berkum en op 2 september Cor Ardesch van de Grote Kerk van Dordrecht.
Bij de concerten geeft de organist steeds een korte toelichting op het programma. De organisten bespelen zowel het Sweelinckorgel als het hoofdorgel. De concerten duren ongeveer een uur. De starttijd van het concert is 13.00 uur. De toegang is gratis; bij de deur staat een collecteschaal voor een bijdrage in de kosten.
Dit jaar wordt de zomerserie afgesloten op 9 september, de Open Monumentendag en Nationale Orgeldag, met een ‘Orgelvoettocht in Utrecht-Zuid’. Deze dag wordt om 21:00 uur afgesloten met Film en Orgel, live orgelbespeling door Geerten Liefting bij een stomme film. Meer informatie over de concerten staat op de website.

Van harte welkom.

In de zomer gaan veel mensen er op uit. Sommigen zoeken verre oorden op, anderen blijven wat dichter bij huis.
Ook zijn er heel veel mensen die, om welke reden dan ook, geen vakantie hebben.

Deze zomer is er daarom op vier woensdagochtenden een Inloop in het Marcuscentrum.
Er is een (stam)tafel met kranten en tijdschriften, er is alle ruimte voor ontmoeting, aanspraak en gezelligheid. Uiteraard wordt er gezorgd voor een kopje koffie of thee.

Op 12 juli zaten we met ongeveer 15 mensen rond de stamtafel. We hebben het over van alles en nog wat gehad. Ook hebben we een prachtige avondmaalsschaal bekeken die in het bezit van de kerk is.
Op 26 juli zaten we met zo´n 20 mensen rond de stamtafel. We hebben het over van alles en nog wat gehad.
Woensdag 9 augustus zaten we weer met zo´n 20 mensen aan tafel. Er werden veel verhalen uitgewisseld. Ook vertelden enkele mensen over de hobby´s. We hoorden over en bewonderden schilderwerk, patchwork, glas-in-loodramen, scheepsmodellen, oorlogsfoto´s, handgemaakte poppenkastpoppen en sierdoosjes.

De (voorlopig) laatste morgen is gepland op woensdag 23 augustus, ook dan weer is er een  (stam)tafel met kranten en tijdschriften, is alle ruimte voor ontmoeting, aanspraak en gezelligheid.

Weet dat u van harte welkom bent. Wij begroeten u graag!
Het adres van het Marcuscentrum: Wijnesteinlaan 2
Ds. Hans Koops (Marcuskerk) en Tamara Leguit (Stichting Vooruit)

singing-kids-300x239
Alle kinderen vanaf 4 jaar zijn van harte welkom om mee te doen.
Na de zomervakantie starten we weer.

LET OP: het eetcafé is gesloten wegens zomervakantie. Donderdag 7 september gaat het eetcafé weer open.

Elke eerste en derde donderdag van de maand is het eetcafé Marcus geopend.

Veel mensen eten nu alleen en dat wordt vaak als ongezellig ervaren. Ook is het wel eens fijn als je niet zelf hoeft te koken, maar er voor jou gekookt wordt. Kortom, een mooie gelegenheid om in gezellige sfeer samen met anderen te eten.`
De prijs kan geen belemmering zijn: voor 5 euro ontvangt u een heerlijk 3-gangenmenu.
De doelgroep wordt gevormd door (kwetsbare) ouderen en alleengaanden.

Er wordt gewerkt met een wachtlijst in geval het aantal aanmeldingen de 25 overschrijdt.
Aanmelden kunt u (voorlopig) per mail of telefoonnummer 030-2745036.