Hartelijk welkom op de website van de Marcuskerk in Utrecht.Hier is  informatie te vinden over onze gemeente, de vieringen en de diverse activiteiten.

mijnkerk-film-1x
Wat betekent de kerk voor U / jou?

Lees wat de kerk voor anderen betekent en laat uw / jouw eigen ‘ballonnetje’ op op de Marcuswebsite.

Balans
Kijk voor meer informatie over de actie kerkbalans op de pagina http://www.marcuskerk.nl/kerkbalans

Zo brengt u uw kerk weer ‘In Balans’ :   Kerkbalans-2015

Vespers in Zuid-Oost

1 februari 2015 | gepost door Anne-Marie Rutgers in Home | Muziek | Vesper | Vieringen - (0 Comments)

Op zondag 15 februari is er een vesper in de Marcuskerk. Voorganger is ds Hans Koops. Het thema is ‘Twee gezegende kinderen’. We lezen Genesis 17:1 – 8 & 15 – 22. (meer…)

Gemene verrader! Afvallige! Geldwolf, dief!

Wie de naam Judas hoort, weet onmiddellijk van dit soort associaties. Hij is één van de twaalf rondom Jezus van Nazareth, is zwarter dan zwart de geschiedenis ingegaan.
Zijn naam staat voor alles wat duister, gemeen en lelijk is.

Judas (meer…)

LB 533 – Daar komt een man uit Nazaret

Een aanstekelijk lied, geschreven als kinderlied, maar zeer geschikt voor kleine en grote monden, dat vertelt over de weg van Jezus, van zijn verschijning, zijn Epifanie, tot de opstanding, opnieuw zijn verschijning. (meer…)

De data voor de zanghalfuurtjes in voorjaar zijn bekend:

Zondag 25 januari
Zondag 1 maart
Zondag 22 maart
Zondag 19 april
Zondag 10 mei
Zondag 14 juni

Op 29 maart is het Palmzondag. Als er voldoende kinderen mee willen doen kunnen we die zondag in de dienst zingen. Hetzelfde geldt voor zondag 24 mei, Pinksteren.

De activiteitenkalender voor het nieuwe seizoen begint zich al aardig te vullen. Een overzicht van alle activiteiten staat op de pagina Activiteiten en Kringen. Meer informatie is te vinden onder de diverse submenu’s.