Hartelijk welkom op de website van de Marcuskerk in Utrecht.
Hier is  informatie te vinden over onze gemeente, de vieringen en de diverse activiteiten.

LB 516 – Van ’t vroeglicht van de dageraad

De dichter Caelius Sedulius (5e eeuw) schreef een lied over de weg van Christus, van geboorte tot opstanding. 23 strofen, waarbij elke strofe met een volgende letter van het alfabet begint. Een gedicht met dit kenmerk heet een ‘abecedarium’. In de vertaling van Jan Willem Schulte Nordholt is dit kenmerk niet meer te zien. (meer…)

Kinderkerstfeest

28 december 2014 | gepost door Sijmen Euwijk in Home - (0 Comments)

Op kerstavond hebben we met de kinderen de geboorte van Jezus gevierd. Klik hier voor de foto’s.

Vespers in Zuid-Oost

26 december 2014 | gepost door Anne-Marie Rutgers in Home | Muziek | Vesper | Vieringen - (0 Comments)

Op zondag 4 januari is er om 17.00 uur een orgelvesper in de Nicolaïkerk. Voorganger is ds. Hans Koops en medewerking wordt verleend door leden van de vespercantorij o.l.v. Ko Zwanenburg. Organist is Berry van Berkum. Hij speelt van Anthonie van Noordt (1619-1675) de prachtige bewerking van psalm 24 en daarnaast improvisaties over Magnificat-verzen.

De activiteitenkalender voor het nieuwe seizoen begint zich al aardig te vullen. Een overzicht van alle activiteiten staat op de pagina Activiteiten en Kringen. Meer informatie is te vinden onder de diverse submenu’s.