Tienerdienst

Elke eerste zondag van de maand is er tijdens de ochtenddienst een dienst voor en met tieners.

 

lijn-tussen-categorie

 

De tienerdienst is er voor en door jongeren vanaf ongeveer 13 jaar. Deze wordt elke eerste zondag van de maand gehouden, behalve in de zomervakantie. De tienerdienst vindt plaats in een aparte ruimte. Daar hebben we een eigen programma, dat meestal is voorbereid door enkele deelnemers.
We besteden zowel aandacht aan het vormgeven van ons geloof (bijvoorbeeld bidden) als aan allerlei actuele thema’s. Soms nodigen we een interessante gast uit.
Elke derde zondag van de maand gaan we samen naar de ochtenddienst in de Marcuskerk. Na de dienst, tijdens de koffie, praten we dan na over de dienst en wat we daarvan meegekregen hebben.
We ondernemen ook wel eens extra activiteiten, bijvoorbeeld een ontbijt voorafgaand aan de tienerdienst. Via een e-maillijst wordt iedereen die dat wil op de hoogte gehouden van de tienerdienst. Als je ook op die lijst wilt, of als je andere informatie wilt, kun je mailen.

fairtrade-logo

Elke eerste zondag van de maand worden er na afloop van de dienst in de hal van de Marcuskerk producten van Fair Trade Original verkocht. De naam zegt het al: het zijn producten die via eerlijke handel verkregen zijn. Door producenten in Afrika, Azië of Latijns-Amerika een eerlijke prijs te geven, wordt op directe wijze de armoede bestreden. Als u koffie, thee, koek, snoep, chocola etc. etc. koopt, draagt u uw steentje daaraan bij. De organisatie van de verkoop is in handen van de tienerdienst.

Fair trade